Ośrodek edukacji MMG oraz Judyta Warzecha-Grzymała z kolektywu 'Samo Dobro' zapraszają na wyjątkowe spotkanie kulinarne połączone z wspólnym śniadaniem na tarasie muzealnym. Będzie to świetna okazja do rozmowy na temat potrzeb kulturalnych mieszkańców Gdyni. Uczestnicy wspólnie przygotują wegetariańskie dania z sezonowych warzyw i owoców, bazując na przepisach kuchni świata.Zapraszam na warsztaty kuchni roślinnej, gdzie dowiecie się jak zorganizować grilla bez mięsa. Zaczniemy od znanego dania kuchni meksykańskiej - taco, pełnego roślinnych dodatków, jak fasola, pomidory czy kolendra. Przygotujemy kilka rodzajów aromatycznych sosów, do tego boczniaki w wersji barbeque. Spotkanie zakończymy deserem - pieczonymi bananami z czekoladą - zapowiada Judyta Warzecha-Grzymała. Menu:Pieczarki portobello nadziewane// boczniaki bbqSos bbqPesto z pietruszkiSos sataySos tzazikiTacosPico de galloZielona fasolka w pomidorachSałatka z wędzonego sera, suszonych pomidorów i rukoliBanany z czekoladą i whiskyCzas trwania: 3 godzinyJudyta Warzecha-Grzymała - prowadzi małą wegetariańską firmę cateringową w Gdańsku. Stara się maksymalnie wykorzystywać produkty, gotując z sezonowych warzyw i owoców. W ramach Kolektywu Samo Dobro prowadzi warsztaty dla dzieci i dorosłych, pokazując jak smacznie jeść, bazując na produktach roślinnych.Bilety: 10 pln. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc Muzeum prosi o wcześniejszą rezerwację: zapisy@muzeumgdynia.pl lub telefonicznie: 58 662 09 35/36/37 Opublikowano: 31.07.2018 08:58 Autor: Dorota Nelke (dorota.nelke@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 01.08.2018 09:51 Zmodyfikował: Dorota Nelke