
1 miejsce zajęła drużyna: Paweł Szary- Agencja Rynku Rolnego, Natalia Frankiewicz - uczennica klasy IV Technikum Gastronomicznego.
Potrawa: kotleciki z serem cheddar na kremowym puree z kalafiora w towarzystwie smażonej na palonym maśle młodej marchewki.
2 miejsce zajęła drużyna: Krzysztof Jaszczak- Agencja Rynku Rolnego, Agata Kaczykowska - uczennica klasy IV Technikum Gastronomicznego.
Potrawa: pieczone kotleciki w ziołowej otoczce na orientalnym musie marchwiowym podane z placuszkami z kaszy gryczanej i sosami ze świeżych warzyw.
3 miejsce zajęła drużyna: Edyta Sieracka-Zięba - wiceprzewodnicząca Rady Dzielnicy Grabówek oraz Kacper Chodnicki - uczeń klasy III Technikum Gastronomicznego.
Potrawa: rolada z mięsa mielonego nadziewana szpinakiem z placuszkami z kaszy jaglanej z sosem czosnkowym.
Goście obejrzeli też pokaz barmański z napojów bezalkoholowych, przygotowany przez Ryszarda Matusiaka.







fot. materiały prasowe Zespołu Szkół Hotelarsko- Gastronomicznych
Opublikowano: 21.04.2016 00:00
Autor: Karolina Szypelt (k.szypelt@gdynia.pl)