Rosną wokół nas, są smaczne i zdrowe, jednak przez wielu nieznanie i niedoceniane. Mowa o roślinach, które spotykamy w lasach i na łąkach. Bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał czy tatarak – na bazie „produktów z leśnego marketu” można jak się okazuje przygotować bardzo smaczny i zdrowy posiłek.Jakie rośliny i gdzie zbierać, jak je przygotować można będzie się dowiedzieć podczas „Warsztatów dzikiej kuchni”, które organizuje tuBAZA. Odbędą się one 21 maja w godz. 11.00-17.00 w Kolibkach. To spotkanie dla całych rodzin, podczas którego uczestnicy wspólnie będą zbierać produkty, a następnie przygotują z nich smaczny i zdrowy posiłek.Warsztaty poprowadzi Filip Malinowski, założyciel Fundacji Zdrowego Życia, pasjonat samowystarczalności i architekt kulinarny.Koszt udziału, bilet: indywidualny – 80 zł, rodzinny – 140 zł. Bilety do kupienia na stronie internetowej: http://dzikakuchnia.evenea.pl/ Opublikowano: 12.05.2016 00:00 Autor: Karolina Szypelt (karolina.szypelt@gdynia.pl)