1481 (1181) 2022-01-14 - 2022-01-20

Postaw food trucka #Gdyni

Działasz w biznesie gastronomicznym, prowadząc własnego food trucka? Spróbuj na najbliższy sezon postawić go w Gdyni, wybierając jedną spośród najpopularniejszych turystycznych lokalizacji. Do wyboru punkty w Orłowie, Kolibkach i na molo Południowym. Chętni mają czas na zgłoszenie się do przetargu do 26 stycznia.


Od frytek i napojów, przez fastfoody i zapiekanki, aż do pełnoprawne dania i przekąski pochodzące z różnych stron świata – od kilku lat ciężarówki z jedzeniem, czyli food trucki notują rekordy swojej popularności. Przyzwyczailiśmy się do ich obecności nie tylko podczas plenerowych wydarzeń czy koncertów, ale i po prostu w często odwiedzanych miejscach – w parkach, na skwerach czy w innych popularnych przestrzeniach publicznych.
Wpisały się też w codzienne życie Gdyni – zarówno te, które serwują przekąski, jak i ich mniejsze wersje, dzięki którym np. w środku jesieni możemy napić się gorącej kawy czy herbaty podczas spaceru brzegiem morza. Nic dziwnego, że zobaczymy je także w nadchodzącym sezonie. Miasto czeka na zgłoszenia przedsiębiorców, którzy chcą prowadzić swoje food trucki właśnie w Gdyni, dzierżawiąc od samorządu jedno z atrakcyjnych miejsc.
To dobra okazja na rozkręcenie swojego mobilnego, gastronomicznego biznesu. Okres dzierżawy potrwa aż do przyszłego roku – rozpocznie się 1 marca i potrwa do 28 lutego 2023 r. Chętni będą negocjować stawkę miesięcznego czynszu za prawo do korzystania z wyznaczonego terenu.

  • ikonaOpublikowano: 13.01.2022 13:20
  • ikona

    Autor: Karolina Szypelt (k.szypelt@gdynia.pl)

  • ikonaZmodyfikowano: 13.01.2022 13:20
  • ikonaZmodyfikował: Karolina Szypelt
ikona