Gdyńskie restauracje i hotele od 7 listopada nie mogą pracować normalnie. To bardzo trudny czas dla całej branży, ale każdy może pomóc! Idą święta, a wraz z nimi miła tradycja kupowania bliskim upominków. Restauracje, bary i hotele prześcigają się w propozycjach nietuzinkowych ofert, które można kupić pod choinkę. Jednym z pomysłów może być niepowtarzalny zestaw craftowych piw, oryginalne kufle czy voucher pobytowy w hotelu z widokiem na morze. Dla restauracji najważniejszym polem działania są dziś dania przygotowywane na wynos. Gdyńskie kuchnie cały czas pracują, a kierowcy rozwożą je pod wskazane adresy. Najlepiej zamawiać je bezpośrednio w lokalu, wówczas restauratorzy nie opłacają wysokich prowizji serwisom takim jak Pyszne.pl czy Glovo. Jednak nawet korzystając z tych popularnych aplikacji można pomóc branży przetrwać najtrudniejszy czas. Dla oszczędzających swój czas dobrą podpowiedzią jest zamówienie gotowych dań świątecznych już teraz, kiedy oferta jest bardzo zróżnicowana i właściwie nie ma lokalu, który takiej możliwości nie proponuje. Piwo na bulwarze Jednym z lokali, za którym gdynianie tęsknią, jest z pewnością Browar Port Gdynia na Bulwarze Nadmorskim. - W dobie pandemii Browar nie zwalnia obrotów. Mimo zamkniętego lokalu nasz zespół wciąż pracuje w pocie czoła. Dla gości przygotowana jest oferta dań na wynos i na dowóz. Zamówienia przyjmowane są telefonicznie, bezpośrednio w lokalu lub na platformie pyszne.pl. Od niedawna można też zamawiać catering do biur i firm budowlanych. Powstał również zupełnie nowy produkt – sklep online. W ofercie można znaleźć nasze mistrzowskie piwa i szkło, a także gadżety takie jak odzież w barwach Browaru i czapki – mówi Anna Kucharska, specjalistka od spraw marketingu Browaru Port Gdynia.Piasek, zatoka, piękna panorama o każdej porze roku - taki widok rozpościera się z tarasu Browaru Port Gdynia. Już zapisał się na kartach historii miasta, bo jest to pierwszy browar w Gdyni. Od czterech lat piwo jest warzone i serwowane na miejscu, niemal na samej plaży. Do dyspozycji gości są dwie przestronne sale, idealne na organizację spotkań i przyjęć – zarówno biznesowych jak i okolicznościowych.- Szefem kuchni jest Emilia Bykowska, która może pochwalić się udziałem i wysokim miejscem w programie Hell’s Kitchen. We współpracy z piwowarami stworzyła pierwszą w Trójmieście recepturę ciasta, opartą na słodach piwnych, wykorzystywaną do produkcji burgerów i pizzy. Jeśli chodzi o piwo warzone w Trójmieście, jesteśmy jedynym browarem, który co roku zdobywa Złoty Medal w Konkursie Piw Kraftowych KPR 2018-2019, a jest to największy polski konkurs dla piwowarów. Jesteśmy doceniani także za granicą – jako jedyni z Polski drugi rok z rzędu wygraliśmy złote medale na największym międzynarodowym konkursie piwnym World Beer Award w Londynie (2019, 2020). To, co nas wyróżnia, to niespotykane na co dzień style piwne: barrel ageing, experimental beer, piwa wymrażane, piwa kraftowe z nietypowymi dodatkami – dodaje Anna Kucharska. Kameralny i stylowy Różany Gaj*** Hotele mogą obecnie przyjmować wyłącznie gości w podróży służbowej. Oznacza to niewielkie wykorzystanie pokoi hotelowych, zwłaszcza że firmy i korporacje rezygnują z delegowania pracowników, a konferencje branżowe i szkolenia praktycznie się nie odbywają. Hotele liczą na jak najszybsze otwarcie podwoi dla każdego turysty i na ożywienie ruchu turystycznego.Hotelem „z duszą”, mającym prawie 100-letnią historię, jest „Różany Gaj”. Urzeka jego lokalizacja na lesistym wyniesieniu, wprost nad bulwarem nadmorskim. Otoczony pięknymi krzewami róż, zaprasza do spędzenia czasu w kameralnych, ale nowoczesnych wnętrzach. Po remoncie dominują w nich stylowe brązy, omiatane światłem dzięki dużym przeszkleniom, zarówno w restauracji jak i w pokojach. Hotel posiada 39 pokoi i apartamentów, restaurację „Różaną” i strefę relaksu z basenem. W restauracji można zorganizować każdą uroczystość rodzinną, a kawa wypita na otwartym tarasie na czwartym piętrze pozostawi niezapomniane wrażenia.- Pandemia wymusiła szereg zmian zarówno w naszym funkcjonowaniu, jak i w ofercie. Bardzo mocno przestrzegamy zasady, by osoby z naszej obsługi zachowywały fizyczny dystans od gości. Wymeldowanie może nastąpić całkowicie on-line, w recepcji zostawiamy tylko klucz. Wszelkie przestrzenie ogólnodostępne są stale dezynfekowane. Pokoje po zakończeniu pobytu są ozonowane i zamgławiane – mówi Oktawia Czech z sieci Dobry Hotel, do której należy gdyński obiekt. - Mamy certyfikat Obiekt Bezpieczny Higienicznie, wydawany przez Polską Organizację Turystyczną. Zachęcam do kupna vouchera pobytowego w hotelu jako upominku dla bliskich. Voucher zachowuje ważność aż 12 miesięcy i mogę zapewnić, że pobyt u nas dostarczy niezapomnianych wrażeń i będą Państwo do nas wracać – dodaje Czech. Galeria zdjęć Pobierz galerię Browar Port Gdynia oferuje piwo i dania na wynos i z dowozem, fot. Browar Gdynia Pobierz zdjęcie Hotel Różany Gaj ma bardzo atrakcyjną lokalizację nad samym morzem, fot. Różany Gaj Pobierz zdjęcie Hotel Różany Gaj ma bardzo atrakcyjną lokalizację nad samym morzem, fot. Różany Gaj Pobierz zdjęcie Hotel Różany Gaj dysponuje strefą relaksu z basenem i jacuzzi, fot. Różany Gaj Pobierz zdjęcie Hotel Różany Gaj dysponuje 39 pokojami i apartamentami, fot. Różany Gaj Pobierz zdjęcie Warunki pobierania Wszelkie prawa do zdjęć lub grafik prezentowanych w ramach portalu, należą do Prowadzącego portal lub do podmiotów z nim współpracujących i podlegają ochronie prawnej. Prowadzący portal zezwala na kopiowanie i przedstawianie utworów jedynie w celach niekomercyjnych oraz pod warunkiem zachowania go w oryginalnej postaci i zachowaniem kontekstu tematu, do którego zostało wykorzystaneprzez redakcję gdynia.pl. Opublikowane materiały powinny zawsze zawierać źródło, czyli adres strony www.gdynia.pl. Na publikowanie utworów w innych celach wymagana jest zgoda właściciela strony czyli Prowadzącego portal. Opublikowano: 27.11.2020 11:30 Autor: Grażyna Pilarczyk (g.pilarczyk@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 27.11.2020 14:58 Zmodyfikował: Estera Grubert