Co nowego

Kulinarna majówka

Dania na kulinarną majówkę od: Oberża 86, Pasta Miasta, Zakwasownia.

Dania na kulinarną majówkę od: Oberża 86, Pasta Miasta, Zakwasownia.

Przed nami długi weekend majowy. Tradycyjnie więc zapłoną ogniska i grille. Warto jednak pomyśleć o wciąż zamkniętych lokalach gastronomicznych i na majówkę skorzystać z cateringu na wynos.


Dobra wiadomość jest taka, że ogródki przy lokalach gastronomicznych zaczną wkrótce działać. Na pełne otwarcie restauracji jeszcze przez jakiś czas nie będziemy mogli liczyć, ale już samo uruchomienie ogródków będzie ulgą dla gastronomii, która od wielu miesięcy musi sobie radzić, sprzedając kulinaria tylko na wynos lub dowóz.

Zła wiadomość z kolei jest taka, że nie stanie się to przed majówką, lecz dopiero 15 maja. Ot, kolejny chichot losu, bo w długi weekend ruch w ogródkach byłby jak w ulu, co pozwoliłoby lokalom odbić się od dna.

A przy zachowaniu środków bezpieczeństwa oraz dzięki wiedzy, jaką już mamy, wiele byśmy nie ryzykowali. Według ekspertów transmisja wirusa SARS-CoV-2 na świeżym powietrzu jest aż dwudziestokrotnie niższa, a do zarażenia w takich warunkach dochodzi według badań irlandzkich naukowców jedynie w jednym na tysiąc przypadków. Ponadto w tym momencie uodpornionych w sposób naturalny - poprzez kontakt z wirusem czy szczepienie - jest więcej osób niż jeszcze kilka miesięcy temu.

Ale jest, jak jest - pewnych decyzji nie przeskoczymy. Na szczęście możemy zdecydować o czymś innym, np. wybierając na majówkę coś na ząb z bogatej oferty kulinarnej gdyńskiej gastronomii.

Co przygotowały na długi weekend gdyńskie lokale? Oddajemy głos gastronomom i serwujemy kilka inspiracji, a po szerszą ofertę dań na wynos zapraszamy na stronę Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni.


Grill, źródło Oberża 86

Oberża 86

Czy w majówkę planujecie grilla? Jeśli odpowiedź jest twierdząca, to mamy dla Was propozycję nie do odrzucenia! To oferta, dzięki której będziecie mogli cieszyć się perfekcyjnym zestawem, łączącym klasykę greckich smaków, najwyższą jakość produktów oraz eksplozję aromatów. Jeżeli mieszkasz w bloku i nie masz możliwości przyrządzenia potraw w ten sposób, to mamy rozwiązanie. Dania będą smakowały równie dobrze po obróbce na patelni. Niezależnie, czy wybierzesz ser halloumi, kaszankę z cebulą, ośmiornicę czy krewetki tygrysie - kubków smakowych nie ominie ani jeden aromat!

Catering grillowy:
- wersja grecka - dla fanów eksplozji smaków, owoców morza, warzyw oraz lekkości.
- wersja klasyczna - dla entuzjastów tradycyjnych oraz intensywnych aromatów.

Kuchnia śródziemnomorska czy klasyka? Co wybierzecie w tym roku? Sprawdźcie menu na naszej stronie.
 

Grill, źródło: Pasta Miasta

Pasta Miasta

Na majówkę mamy dla Was pstrąga z Kleszczewa, dodaliśmy do niego masło ziołowe własnego wyrobu. Pozostaje wejść na www.pastamiasta.pl, wrzucić go do koszyka i siup na grilla! Proste?
Sprawdź na deli, co jeszcze dla Ciebie przygotowaliśmy.

Zamówienia na ofertę majówkową przyjmujemy do 28.04, możesz również złożyć zamówienie w wiadomości prywatnej, podając tylko swój numer telefonu, odezwiemy się!


Słoiki z zupami, źródło: Zakwasownia 

Zakwasownia

W tę majówkę przychodzimy Wam z pomocą. Przygotowaliśmy specjalną promocję 4+1, czyli kup cztery roślinne, ekologiczne słoiki z daniem obiadowym lub zupą, a piąty, najtańszy dostaniesz w prezencie.

Promocja obowiązuje w dniach 28.04-1.05 we wszystkich naszych sklepach stacjonarnych i na bazarach:
- Gdynia, Bazar Jadłostajnia Kolibki,
- Miejskie Hale Targowe, Gdynia, ul. Wójta Radtkego 36 box 208 w Hali Płaskiej.

Sprawdźcie naszą ofertę!

  • ikonaOpublikowano: 29.04.2021 12:31
  • ikona

    Autor: Przemysław Kozłowski (p.kozlowski@gdynia.pl)

  • ikonaZmodyfikowano: 29.04.2021 15:11
  • ikonaZmodyfikował: Agnieszka Janowicz
ikona

Najnowsze