Chcesz się rozsmakować w tradycyjnych produktach i skosztować regionalnych specjałów? Od 6 września rusza „Targ od Rolnika”. Co sobotę na Chwarznie-Wiczlinie będzie można kupić zdrową i naturalną żywność. W ofercie m.in. świeże warzywa i owoce, pieczywo czy wędliny prosto od rolników i lokalnych producentów. Świeże, zdrowe, naturalne produkty z regionalnych gospodarstw rolnych i od lokalnych rzemieślników – i to na wyciągnięcie ręki. 6 września wystartuje „Targ od Rolnika”. Będzie on działać w każdą sobotę w godz. 8:00-13:00 na osiedlu Hossy przy ul. Kamrowskiego 2 (obok sklepu Aldi) na Chwarznie-Wiczlinie. Na razie do końca października, ale jeśli spodoba się mieszkańcom, zostanie na dłużej.To szansa, aby poznać pomorskie smaki i zakosztować wyrobów stworzonych na podstawie tradycyjnych receptur. A także okazja, by wypełnić domowe spiżarnie i zrobić zapasy na jesień. Na stoiskach dostępne będą m.in.: świeże warzywa i owoce prosto z pola, wędliny, nabiał, pieczywo, garmaż, nabiał, ryby, domowe wypieki i wiele innych lokalnych specjałów. Produkty są przygotowywane z myślą o ludziach, a nie masowej produkcji. Wideo: materiały organizatorówOrganizatorzy oraz wystawcy zapraszają na targ wszystkich chętnych, ale powstał on głównie z myślą o mieszkańcach Chwarzna-Wiczlina i sąsiednich dzielnic, którzy do tej pory nie mieli własnego targowiska.Kupowanie produktów bezpośrednio od rolników i regionalnych producentów to wsparcie lokalnych przedsiębiorców i pomoc w rozwoju oraz poszerzaniu ich oferty. Dostają oni uczciwą cenę za swoje produkty. To również gwarancja smaku natury. Wideo: materiał organizatorówWięcej informacji o targu oraz wystawcach można znaleźć na facebookowej stronie „Targu od Rolnika”. Opublikowano: 04.09.2025 19:30 Autor: Magdalena Czernek (magdalena.czernek@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 05.09.2025 11:31 Zmodyfikował: Magdalena Czernek