Co nowego

Uliczne święto smakoszy za nami

Za nami 2. edycja Kulinarnej Świętojańskiej – festiwalu w duchu street food. Na ulicy stanowiącej oś Śródmieścia wystawiły się lokale i restauracje z ulicy Świętojańskiej oraz Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni. Nie zabrakło także stoisk z lokalnymi produktami i ziołami.
 
Sobotnią imprezę w samo południe otworzyli wspólnie zaproszeni kuratorzy wydarzenia: Marcin Popielarz, szef kuchni w restauracji „Biały Królik” oraz Jacek Fedde, szef kuchni i właściciel restauracji „Fedde Restauracja & Bistro”, a także przedstawiciele miasta.
 
W trakcie wydarzenia odbyły się również pokazy gotowania na żywo oraz „Bieg kelnerów”, jedyny w swoim rodzaju wyścig, który odbywał się w Gdyni w latach 30. XX wieku. 

Poniżej prezentujemy galerię zdjęć z wydarzenia.

Galeria zdjęć

ikona Pobierz galerię
  • ikonaOpublikowano: 30.07.2017 09:20
  • ikona

    Autor: Karolina Szypelt (k.szypelt@gdynia.pl)

  • ikonaZmodyfikowano: 31.07.2017 13:30
  • ikonaZmodyfikował: Marta Jaszczerska
ikona

Zobacz także

Najnowsze