Kolejna edycja kulinarnego show „Znani i lubiani gotują z uczniami” za nami. W Zespole Szkół Hotelarsko–Gastronomicznych w Gdyni, samorządowcy, radni, przedsiębiorcy zmagali się o miano kulinarnego mistrza, a motywem przewodnim w kuchni była pierś z kurczaka.Każda drużyna składała się z zaproszonego gościa i ucznia szkoły. W ciągu 100 min musieli przygotować danie, które smakowali i oceniali eksperci kulinarni.Pierwsze miejsce zajęła drużyna: Zenon Roda - przewodniczący Rady Dzielnicy Grabówek i uczeń Kacper Chodnicki.Srebro dla zespołu: Monika Kończyk Pomorski Kurator Oświaty i uczeń Patryk Alicki.Trzecie miejsce zajął zespół: Paweł Sztenderski właściciel firmy CARVING-ART i uczeń Artur Rynio.Gratulacje! Opublikowano: 07.04.2017 08:29 Autor: Dorota Nelke (dorota.nelke@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 07.04.2017 09:50 Zmodyfikował: Małgorzata Omachel