W ramach zajęć gdyńscy seniorzy wspólnie z młodzieżą przygotowują potrawy według tradycyjnych domowych przepisów kulinarnych i wyszukanych przez uczniów ciekawych receptur z całego świata.
W programie najbliższych warsztatów jest ciasto, sałatka warzywna z piersią kurczaka, pikantny gulasz i pieczone polędwiczki wołowe.
Zajęcia odbywać się będą w pracowniach Technikum Gastronomicznego przy ulicy Morskiej. Początek spotkania o godz. 8.45. Wszyscy chętni do udziału w zajęciach Akademii Kulinarnej mogą zgłaszać się do Teresy Bysewskiej, tel. 501 161 946.
Organizatorami są Stowarzyszenie POMORZE-MY i Technikum Gastronomiczne w Gdyni.
Organizatorzy serdecznie dziękują uczestnikom dotychczasowych edycji Akademii w szczególności wyjątkowo aktywnym i przesympatycznym paniom i panom ze stowarzyszenia Sybiraków.
Opublikowano: 29.05.2013 00:00
Autor: Małgorzata Omachel - Kwidzińska (m.omachel@gdynia.pl)