W najnowszym „Kurierze Gdyńskim", który od wtorku, 17 listopada jest dostępny w kioskach oraz na stronie www.prasa24.pl/gazeta/kurier-gdynski można przeczytać między innymi o tym że:- drugi w Europie prom na baterie powstaje w gdyńskiej stoczni na zamówienie Finów. Wystarczy siedem minut ładowania, by prom udał się w podróż.- osoby mieszkające na Chwarznie i Wiczlinie już wkrótce będą mogły bezpłatnie otrzymać tzw. kartę mieszkańca. Dzięki niej zakupy i usługi w punktach osiedlowych będą tańsze.- tak było - tak będzie! Co zmieni budżet obywatelski w życiu mieszkańców dzielnic? W pierwszy odcinku cyklu piszemy o tym, co powstanie na Babich Dołach. W kolejnym odcinku 24.11 - o nowych inwestycjach w Cisowej.- dodatek specjalny - 8 stron naładowanych informacjami dotyczącymi Tristara, który niebawem ruszy pełną parą.- w „Gdyni od kuchni" kolejne ciekawe dania - suszone śliwy jako zdrowa przekąska i jajecznica po ormiańsku Diany Volokhovej, finalistki II edycji Masterchefa oraz śledź z ciecierzycą w sosie musztardowym - przepis jednej z gdyńskich restaurcji. A jeśli sami lubicie gotować warto wysłać przepisy na adres e-mail: redakcja@kuriergdynski.eu. Opublikowane zostaną nagrodzone kosmetykiem. Opublikowano: 19.11.2015 00:00 Autor: _Agnieszka Wołowicz-Bińkowska (a.wolowicz@gdynia.pl)