Na wielkanocnych stołach pojawią się tradycyjne dania: żurek, jajka gotowane, biała kiełbasa, bigos, sałatka jarzynowa i pasztet. Nie zabraknie też słodkich wypieków.
Goście wielkanocnego śniadania nie wyjdą z pustymi rękami. Przygotowano dla nich świąteczne paczki. Znajdą tam m.in.: szynkę, pasztety czy cukierki.
Tradycyjne śniadanie nie mogłoby się odbyć bez udziału wolontariuszy. W przygotowaniach pomaga zawsze grupa około 100 osób, m.in. harcerze ZHR, Fundacja Zmian Społecznych „Kreatywni”, Centrum Aktywności Seniora, Caritas i wszyscy, którzy przybędą tego dnia.
Organizatorzy zapewniają, że każda potrzebująca osoba będzie mogła dołączyć do świątecznego śniadania. Miejsc przy stole jest blisko tysiąc.
Opublikowano: 29.03.2018 13:06
Autor: _Agnieszka Wołowicz-Bińkowska (a.wolowicz@gdynia.pl)