Od lipca remont Sali Obsługi Mieszkańca i zmiany w funkcjonowaniu urzędu. Szczegóły w komunikacie. 
1341 (1041) 2018-10-26 - 2018-11-08

Kulinarne Grand Prix dla gdyńskiej szkoły

Sernik i ravioli inspirowane literaturą? Uczennice Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni zdobyły Grand Prix V Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Literacka Kuchnia”.
13 drużyn ze szkół gastronomicznych z całego kraju miało za zadanie wykonać deser i zakąskę inspirowaną tekstami literackimi. Według jurorów najlepiej z tym zadaniem poradziły sobie uczennice Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni. Sernik i ravioli natchnione autobiograficzną książką „Moje życie we Francji” Julii Child to zwycięskie przepisy Dominiki Bonikowskiej i Magdaleny Frankiewicz.
Dla uczestników konkurs to nie tylko nagrody, ale też możliwość wymiany doświadczeń i poznania szefów kuchni.
Konkurs Kulinarny „Literacka Kuchnia” organizowany jest od 10 lat. Na początku miał charakter szkolny, następnie regionalny. Tegoroczna edycja była ogólnokrajowa. Wystartowały w niej zespoły m.in. z Gdyni, Gdańska, Koszalina, Słupska, Giżycka i Szczecinka.
Gratulacje.

ikona