1520 (1220) 2022-12-16 - 2022-12-22

Świętuj z gdyńską gastronomią

Minął listopad – czas pochować dynie. Można za to wyjąć mikołaje i pomyśleć o urządzaniu świąt. Najlepiej zaplanować je z lokalną gastronomią, żeby mieć więcej czasu dla siebie, rodziny i przyjaciół oraz by wesprzeć gdyńskie lokale.


Branża gastronomiczna nie ma lekko w ostatnich czasach. Najpierw ucierpiała przez pandemię koronawirusa. Teraz doszła do tego inflacja. Ceny energii i produktów sprawiły, że restauracje, którym udało się przetrwać, walczą o to, aby nadal działać. Dlatego każdy ruch klientów się liczy.
Gastronomia potrzebuje wsparcia, a my – zapracowani, zabiegani – potrzebujemy wolnego czasu, relaksu i odpoczynku. Zamiast wielu godzin w kuchni, część potraw można zamówić.Świąteczną ofertę przygotowały lokalne Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni, m.in. restauracja „Aleja 40”, Atelier Smaku, restauracja „Malika”, restauracja „Róża Wiatrów”, Searcle Gdynia, lokal „Serio”, karczma „Borowa Ciotka”, restauracja „Oberża 86”, restauracja „Lolo Thai Jolo”, pierogarnia „Mandu”, pierogarnia „Pierożek”, restauracja „Trafik Jedzenie&Przyjaciele”, restauracja „Warzywina”, restauracja „Gary na Ogniu” czy cukiernia „Więcej”.
Szczegóły w artykule: https://www.gdynia.pl/spoleczenstwo,7580/swietuj-z-gdynska-gastronomia,570043.

ikona