1496 (1196) 2022-05-20 - 2022-05-26

Z miłości do jedzenia. Rodzinna restauracja #wGdyni

Powracają „Wtorki z Rodzinnymi”, czyli cykl krótkich filmów o wyjątkowych lokalnych firmach – zarówno tych wielopokoleniowych, jak i tych, które dopiero rozwijają skrzydła.


Pierwszy odcinek drugiej edycji cyklu „Wtorki z Rodzinnymi” poświęcono właścicielom restauracji „Malika” (ul. Armii Krajowej 9/1). To miejsce, które powstało z miłości do jedzenia i tęsknoty za dzieciństwem. Tworzy je Ewa Malika Szyc-Juchnowicz. To szefowa kuchni z ogromnym wyczuciem smaku, a także finalistka pierwszej edycji programu „Top Chef”. Urodziła się w Algierii i wiele jej dań jest inspirowanych tamtejszą kuchnią. W prowadzeniu biznesu wspiera ją mąż – Radosław Juchnowicz. Oboje zdecydowali, że otworzą restaurację w Gdyni, bo to miasto kojarzyło im się nowoczesnością i otwartością.
Więcej informacji o działaniach Gdyni związanych z promowaniem firm rodzinnych można znaleźć na facebookowym profilu Firmy Rodzinne Gdynia.

ikona